Calling Out of Context

Det fanns en tid när LM Ericssonfabriken på Telefonplan i Stockholm var befolkad med tekniker, ingeniörer och fabriksfolk. I LM-staden fanns den nyaste teknologien och de största visionerna.

Vad hände sen?

Den interaktiva skulpturen Colour By Numbers skapades för ett par år sedan för LM Ericssons torn och har i år kommit tillbaka som ett fast inslag i stadsbilden. Gruppen bakom installationen är interaktionsdesignern Loove Broms, arkitekten Milo Lavén och konstnären Erik Krikortz.

Med hjälp av en telefon ringer man in till tornet och via knapptryckningar ändras färgerna. Hela spektrat finns representerat och det går att blanda till alla färger. Namnet Colour By Numbers är en vitsighet som refererar till barndommens ritböcker med färgkodade fält, men i denna version digitaliserad.

Projektet kanske kan inspirera till en ny slags färgkodat morsesignal-språk? För det är ju trots allt kommunikation som stått i fokus för detta hus i nästan 80 år. Förresten är den sista bilden blandad av undertecknad. Kom i efterhand på att det blivit Hammarby Fotbollslags färger helt oavsiktligt.

Mer information om projektet och instruktioner till knapptryckandet finns på hemsidan: Colour By Numbers

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: